Pospsych

Medische informatie online

Ik weet alles over ‘Stop de bloeding’

2 min gelezen
Stop de bloeding

Stop de bloedingStop de bloeding is een van de belangrijkste dingen wanneer iemand een grote wond heeft. Dit kun je doen door er druk op uit te oefenen of door het lichaamsdeel af te binden. Dit is natuurlijk alleen mogelijk wanneer het gaat om een ledemaat, want een hoofd kun je moeilijk afknellen. Mocht je zelf geen riem om hebben, dan kun jij hier ook een stuk stof van de kleding voor afscheuren. Het is in dat soort situaties belangrijk om snel te handelen en te gebruiken wat er beschikbaar is. Allereerst moet je natuurlijk ook de hulpdiensten bellen, want die zijn nog steeds degene met de meeste kennis over dit soort zaken.

Heel enthousiast

Stop de bloeding

Zelf heb ik dit soort dingen als het stoppen van de bloeding geleerd tijdens een cursus die ik heb gevolgd met mijn werk. Dit was verplicht voor alle medewerkers van onze afdeling en ik keek er onwijs naar uit. Vroeger wilde ik namelijk dokter worden, dus ik heb veel interesse in het menselijk lichaam. Toen ik mijn EHBO diploma mocht gaan halen, kwam dat gevoel weer helemaal terug. Het fijne was dat de groep klein was, waardoor je erg veel persoonlijke aandacht kreeg. Ook werd er zowel kennis verschaft, maar ook veel geoefend om jouw vaardigheden bij te spijkeren. Zelf ga ik dit zeker nog wel vaker herhalen, want ik denk dat het ongelofelijk nuttig is om dit soort dingen te kunnen. Mocht jij ook interesse hebben in zoiets, dan moet jij zeker even een kijkje nemen op de site van G4s veiligheidsoplossingen.

Meer verhalen