Pospsych

Medische informatie online

Verslaving

2 min gelezen

Een verslaving is nooit iets wat je graag zou willen, maar veel mensen hebben dan toch een verslaving. Er zijn veel verschillende soorten verslavingen. Bij sommige mensen is het veel erger dan bij de ander. De meest voorkomende verslaving die je hoort bij jongere is een game verslaving. Veel jongere spelen veel games en kunnen eigenlijk niet zonder. Dat houd een verslaving eigenlijk in. Je kan niet meer zonder dat gene waar je verslaafd aan bent. Het kan je erg boos of verdrietig maken als je er geen gebruik van kan maken.

Over verslavingen

Je hoort vaak dat er wel iemand in je omgeving een bepaalde verslaving heeft wat met de dag erger wordt. Dit is natuurlijk niet fijn om te horen als het om een familielid gaat of goede vriend/vriendin. Je wil ze dan graag van het probleem afhelpen, maar 9 van de 10 keer zien zij niet dat zij een verslaving hebben waardoor ze erg boos of agressief kunnen doen tegen jou. Er zijn ook alcohol en drugs verslaafde die niet weten wat ze moeten doen zonder deze goederen te kunnen gebruiken. Het is alsof hun wereld in elkaar zou storten als ze geen gebruik kunnen maken van deze goederen.

Meer informatie over verslavingen

Veel mensen hebben een bepaalde verslaving waar ze zonder hulp voor altijd aan vast blijven zitten. Er bestaan veel afkickkliniek waar patiënten hun verslaving proberen te verminderen tot zelf helemaal te stoppen. Dit is voor de meeste mensen een goede oplossing. Voor meer informatie kan je ook altijd terecht op de website.