Pospsych

Medische informatie online

Zijn jullie al bekend met het concept gestalttherapie?

2 min gelezen
therapie

GestalttherapieWie van jullie is bekend met gestalttherapie? Voor de mensen die hier nog onbekend mee zijn, ga ik hier vandaag wat dieper op in. Wellicht dat jullie hier iets aan kunnen hebben. De hierboven genoemde therapie is een vorm van psychotherapie. De nadruk bij deze vorm is dat door middel van onderzoeken van eigen ervaringen de cliënt ondervindt wat hij of zij wil doen. Het uitgangspunt ligt de bij de cliënt zelf en richt zich op het hier en nu. Er wordt gericht op verwerking, ruimte geven aan gevoelens, nieuwe stappen zetten en dingen onderzoeken of te veranderen.

Het komt er dus op neer de deze vorm van therapie gegeven wordt aan mensen die problemen ervaren met hun omgeving of zichzelf. Hierbij kun je denken aan de volgende dingen: depressieve klachten, identiteitsproblemen, burn out klachten, relatieproblemen, rouwverwerking en stress. Het geldt ook voor mensen die meer uit zichzelf willen halen. Een firma dat mensen hierbij helpt heet praktijk Akkerwinde. Hier zal ik meer over vertellen.

stress

Meer over deze firma

Een goede vriendin van mij is hier nu al enkele keren geweest voor therapie. Dit was omdat zij erg veel stress had. Gelukkig heeft ze nu geleerd hier goed mee om te gaan. Gestalttherapie zorgt er dan ook voor dat jij zelf en de omgeving om jou heen in balans is. Zo staat de zelfontwikkeling van de persoon niet in te weg en kan hij of zij groeien. Verder ken ik ook mensen in mijn omgeving die hier relatietherapie gedaan hebben, dit met succes. Deze helpt dus al jarenlang mensen en hun ontwikkelingen en zorgen ervoor dat jij als individu weer sterk op je benen staat.

therapie