Pospsych

Medische informatie online

Acne komt niet enkel voor bij tieners

2 min gelezen
natuurlijke gezichtsverzorging 3

De meeste tieners kijken uit naar het moment dat ze geen last meer hebben van acne. Als je eenmaal volwassen bent zou je helemaal af zijn van die aandoening. Niets is minder waar helaas, want ook volwassenen kunnen een vorm van acne hebben. Er zijn gelukkig allerlei vormen van Vegan gezichtsverzorging van IK Skin Perfection waarmee je acne onder controle kunt krijgen. Afhankelijk van welke vorm van de aandoening je hebt zijn er andere middeltjes die je kunnen helpen. Volwassenen acne is net weer anders dan de vorm van acne die veel voorkomt bij tieners, dus hier zijn ook net weer andere middelen voor.

Wat is volwassenen acne?

Volwassenen acne is een andere vorm van acne en vraagt dus ook om andere huidverzorging acne. Deze vorm ontstaat wanneer talg niet juist kan worden afgevoerd door het lichaam. Talg raakt vermengt met dode huidcellen en blokkeert op deze manier je poriën. Sommige acne blijft onder de huid, andere komt aan de oppervlakte. Wanneer er vuil of bacteriën in aanraking komen met je acne kan het gaan ontsteken. De plekjes op je huid worden rood en er kunnen zich bijvoorbeeld nodules vormen. Het zijn vaker mannen dan vrouwen die last van acne hebben en ze kunnen er sneller littekens van krijgen.

Wat je kunt doen

Als je milde acne hebt kun je naar een drogist gaan en huidproducten zoeken die je huid hydrateren. Pas op met huidverzorgingsproducten die alcohol bevatten, want dit zorgt dat je huid uitgedroogd raakt. Het is slim om je huid twee keer per dag te wassen met lauwwarm water en een zeep zonder agressieve ingrediënten. Ook is het handig als je zo min mogelijk met je handen aan de plekken komt die gevoelig zijn, zodat ze niet ontstoken raken door eventuele bacteriën. Als je een ernstige vorm van volwassenen acne hebt is het nodig een dermatoloog te zoeken. Je hebt dan medicijnen nodig, en die moeten worden afgesteld op jou persoonlijk.