Pospsych

Medische informatie online

Audicien Makker, mijn favoriet

2 min gelezen

Phonak_AHOAudicien Makker, mijn favoriet

 

Ik ga altijd naar audicien Makker, ik vind dit een van de beste wanneer het aankomt op gehoor problemen. Ik heb een zwaar gehoorverlies en dit moet goed onderhouden worden, de afgelopen jaren heb ik twee toestellen gehad, ik begon met AHO, het achter het oor hoor toestel, dit is een van de meest gebruikte hoortoestel, het wordt gebruikt wanneer je verlies aan gehoor erg groot is en wordt achter je oor gedragen. Waardoor het voor mij enorm voordelig was, want er zaten 2 microfoons in waardoor je meer hoort en de achtergrond geluiden meer weg gedrukt worden. Er zat een grote batterij in waardoor hij nooit op ging, althans, de gebruikerstijd was erg lang. Ook kon ik er randapparatuur op aansluiten, wat ik erg handig vond. Omdat ik hem toch echter nog iets te groot vond, heeft audicien Makker mij een andere laten proberen, de zogenaamde LIHO. Dit is een kleinere variant dan de AHO, de LIHO is in twee vormen beschikbaar, ik had degene met een luidsprekertje in mijn oor. Door een dome wordt het luidsprekertje op z’n plek gehouden. Zo zat het lekker en door dat het in mijn oor zat had ik ook een minder groot kastje achter mijn oor. Ik vond dit toestel erg fijn en draag het nu nog steeds met groot comfort. Ik mag altijd terug komen bij audicien Makker wanneer ik toch ergens ontevreden over ben. Ze hebben een goede service en ik vertrouw ze, daarom vind ik het erg goed en fijn om daar te zijn.

 

Meer verhalen