Pospsych

Medische informatie online

De betrouwbaarheid van medicijnen bestellen via internet zonder recept

2 min gelezen

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van online medicijnen bestellen. Het verloopt over het algemeen veilig, discreet en snel. Om medicijnen op te halen heb je doorgaans een recept van de huisarts nodig. Toch is het soms mogelijk om medicijnen te bestellen via internet zonder recept. Zolang je gebruik maakt van een betrouwbare online apotheek is dit geen probleem.

Medicijnen bestellen zonder recept

Sommige medicijnen kun je prima bestellen zonder recept. Dit heeft als voordeel dat je helemaal zelf kunt bepalen wanneer je bepaalde medicatie wilt hebben. Neem bijvoorbeeld Tramadol, een van de medicijnen die kunt vinden in de online shop van De Apotheker. Na een operatie of gebruiken patiënten veel mensen Tramadol voor pijnbestrijding. Ook medicatie als Ritalin, Methadon en Oxazepam is zonder recept te koop. Wees je echter wel bewust van de bijwerkingen. De Apotheker vermeldt bij de productinformatie altijd wat je zou kunnen verwachten.

Goedkoop

De populariteit van online medicatie bestellen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Dit komt onder andere door het feit dat de medicijnen doorgaans een stuk goedkoper zijn dan in de gewone apotheek. Het is fijn om behoorlijk veel geld te besparen. In de ogen van veel mensen zijn medicijnen namelijk al duur genoeg.

Klantenbeoordelingen

De vraag is natuurlijk wel of goedkope medicijnen betrouwbaar en effectief zijn. Om hier achter te komen kun je het beste een aantal klantenbeoordelingen lezen. Bij elk medicijn in de online apotheek vind je zogeheten ‘reviews’ van eerdere patiënten. Zo bestel je goed voorbereid online medicijnen zonder recept.