Pospsych

Medische informatie online

Gebruik jij al quercetin?

3 min gelezen

Een supplement met quercetin is een echte aanrader als jij ervoor wilt zorgen dat jouw weerstand zo goed mogelijk is! We wisten natuurlijk altijd al dat het belangrijk was om een gezond immuunsysteem te hebben, maar de coronapandemie heeft dat eens te meer duidelijk gemaakt! Er zijn verschillende voedingsstoffen die jou kunnen helpen bij het verbeteren van jouw weerstand en immuunsysteem en quercetin is daar een van. Natuurlijk zijn er meer dingen die je kunt doen om gezond te blijven, zoals kiezen voor gezonde voeding, ervoor zorgen dat je genoeg slaapt en regelmatig beweegt. Maar een supplement met deze voedingsstof kan echt van toegevoegde waarde zijn.

Quercetin is belangrijke voedingsstof

Voor veel mensen is het niet zo duidelijk welke voedingsstoffen nu precies welk effect hebben in het lichaam. Dat geldt al voor de bekendere, zoals de B-vitamines. Quercetin zal bij veel mensen geen belletje doen rinkelen, laat staan dat zij weten waar dit in zit en welk effect het op jouw lichaam heeft. Laten we eens met dat laatste beginnen, waar is het nu precies goed voor? Deze stof is van belang voor:

  • het ondersteunen van het immuunsysteem
  • het versterken van de afweer
  • voorkomen van infecties
  • het weren van virussen en verkeerde bacteriën

Met andere woorden, quercetin zorgt er voor dat jouw lichaam goed reageert als er verkeerde stoffen binnenkomen en zorgt ervoor dat je niet zomaar ziek wordt. En als je ziek wordt, dat je hier zo snel mogelijk weer van herstelt. De werking is nu dus duidelijk, maar waar zit deze voedingsstof precies in? Deze flavonoïde is te vinden in onder meer citrusvruchten, rode en paarse vruchten, knoflook en ui en appels. Van alle flavonoïden die er zijn, is dit de meest actieve en de variant die het belangrijkst is om voldoende binnen te krijgen. Hoe zorg je er nu voor dat je genoeg quercetin tot je neemt?

Voeding en supplement

In de eerste plaats kun je er natuurlijk voor zorgen dat je iedere dag voldoende producten eet die quercetin bevatten. Maar het is best lastig om daar altijd aan te voldoen en zelfs als je veel van de hiervoor genoemde voeding eet, blijft je inname per dag toch nog redelijk beperkt. Het is dan ook een goed idee om ervoor te kiezen een supplement te gaan gebruiken dat deze stof bevat. Niet om je gezonde voeding mee te vervangen, maar als aanvulling er op. Zoek jij een supplement dat quercetin bevat, dan is het aan te raden om te kiezen voor Natural Super Quercetine. Deze tabletten bevatten namelijk ook vitamine C en zink, twee stoffen die ervoor zorgen dat deze specifieke flavonoïde beter in jouw lichaam opgenomen wordt. Daarnaast zijn vitamine C en zink ook erg belangrijk voor een goede weerstand en een gezond immuunsysteem. Je lichaam krijgt op deze manier dus iedere dag een steuntje in de rug om zo gezond mogelijk te blijven! Zorg je er daarnaast voor dat je gezond eet, voldoende slaapt en genoeg beweging krijgt, dan verklein je de kans op ziektes flink. Daarom kies je dus voor een supplement met quercetin van Natural Super Quercetine!

Lees meer…