Pospsych

Medische informatie online

Hoortoestel bedienen met een app!

2 min gelezen
hoortoestel

Erg makkelijk

Ja je leest het goed, het is mogelijk om jouw hoortoestel te besturen met een app! Het gaat hier om de app van Phonak, genaamt Easycall. Deze app maakt gemakkelijk via Bluetooth verbinding en daarmee kun je bijvoorbeeld telefoongesprekken door laten sturen. Hierdoor kun je dus een heel stuk gemakkelijker bellen, wat handig is als je dit regelmatig doet. Ik vind het bewonderenswaardig wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is, je kunt namelijk nog veel meer met de app doen dan alleen maar bellen. Zelf heb ik aan twhoortoestelee kanten gehoorondersteuning en gebruik het regelmatig. Ik bel veel liever dan ik voorheen deed omdat ik het gewoonweg een stuk beter kan verstaan. Nooit meer heb ik problemen dat ik een aantal keer moet vragen wat iemand zegt en dat is ook voor de persoon aan de andere kant een stuk fijner.

Harder of zachter?

Je kunt een andere app downloaden om jouw hoortoestel harder of zachter te zetten. Dit kun je doen met de Phonak RemoteControle app. Je kunt elke kant van het oor individueel harder of juist zachter zetten, zo hoef je ze dus nooit meer eerst helemhoortoestelaal uit te doen voordat er iets veranderd kan worden. Ook kun je de luisterrichting aanpassen, waardoor je in elke situatie ideaal kunt horen. Ik kende deze app nog niet maar ga hem direct downloaden. Ik zou iedereen aanraden om een kijkje te nemen op de site van Phonak, hun service en producten zijnperfect en ook de diensten ernaast zoals deze applicaties zijn erg handig om te gebruiken.