Pospsych

Medische informatie online

Minerale make up: de vele voordelen

2 min gelezen
minerale make up

Minerale make up kent een aantal grote voordelen ten opzichte van het gebruik van chemische make up. In dit stuk zal ik de grootste voordelen kort voor je uiteenzetten, zodat jij kunt beslissen of natuurlijke make up een optie is die jij zou willen proberen.

Beter voor de huid en gezondheid

Natuurlijke producten zoals minerale make up zijn beter voor de huid van mensen dan niet natuurlijke producten met chemische stoffen erin, zoals de meeste reguliere make up. Die chemische stoffen zijn niet goed voor de huid. Sommige mensen hebben hier natuurlijk meer last van anderen, voor die mensen is het natuurlijk helemaal aan te raden om alleen natuurlijke producten te gebruiken, maar chemische stoffen zijn voor niemand zijn huid goed. 

Bovendien kunnen veel van de stoffen in chemische make up schade veroorzaken aan je immuunsysteem, en zelfs problemen met vruchtbaarheid opleveren.

minerale make up

Ook beter voor het milieu

 Natuurlijke make up en producten voor huidverzorging zijn gemaakt van natuurlijke, meestal biologische ingrediënten die duurzaam worden ontwikkeld. Er zitten geen chemische stoffen in die in de verschillende levensfases van het product enorme schade kunnen doen aan de aarde. Met natuurlijke make up doe jij de wereld een stuk minder pijn. Dat kan ik je verzekeren. Het is bovendien zo dat bedrijven die zich bezighouden met natuurlijke producten, over het algemeen sowieso meer bezig zijn met duurzaamheid. Van dit soort bedrijven kun je in de regel ook duurzame vormen van verpakken verwachten, en dat ze goed zicht hebben op hun ketens van productie.

Natuurlijke make up doet niet langer onder

Omdat natuurlijke make up in het begin niet altijd even effectief was als make up op chemische basis, werd het door veel mensen afgedaan. Tegenwoordig is de techniek een stuk beter en komt er veel meer natuurlijke make up op de markt. Als je het vroeger niks vond, raad ik je aan het in deze tijd nog eens te proberen.