Pospsych

Medische informatie online

Tandarts

2 min gelezen

Kies een tandarts die bij je past

Als je bang bent voor de tandarts dan is het zaak dat je er eentje vindt waar je je wel op je gemak voelt en die je behandelt op de manier die jij prettig vindt. Bij het zoeken naar een nieuwe of andere tandarts is het daarom erg belangrijk dat je de juiste praktijk uitkiest.

Aanmelden en een eerste kennismakingsgesprek

Niet iedere praktijk is in de gelegenheid nieuwe patiënten aan te nemen dus het is zaak dat je daar goed naar informeert. Bij praktijk PC2 kun je wel terecht als nieuwe patiënt. Als deze praktijk je wel aanstaat kun je je aanmelden via het formulier dat je op de website vindt maar telefonisch kan ook. Na de aanmelding wordt er doorgaans al binnen zeven dagen een afspraak gemaakt om kennis te komen maken zodat je daar niet lang op hoeft te wachten.

Voor diverse behandelingen

In de praktijk werken verschillende specialisten zodat je er voor allerlei behandelingen terecht kunt en daarvoor niet naar een andere praktijk hoeft te gaan. Als je eenmaal door een bepaalde tandarts en assistent behandeld bent en je dit goed bevallen is kun je dit aangeven. Dan krijg je deze namelijk de volgende keer gewoon weer.

Kleine en grotere behandelingen

Voor kleine behandelingen geldt dat deze zo snel mogelijk worden ingepland zodat je er niet lang op hoeft te wachten. Zeker als mensen bang zijn is het belangrijk dat de wachttijd kort is omdat je er dan niet zo lang tegenaan zit te hikken. Grotere behandelingen kunnen wat later ingepland worden maar er wordt altijd eerst goed doorgenomen wat er aan de hand is en hoe het probleem opgelost kan worden. Ook wordt besproken wat de kosten zijn die aan de behandeling verbonden zijn. Zo kun jij de verzekering raadplegen wat er vergoed wordt en of je zelf bij dient te betalen.