Pospsych

Medische informatie online

Voordelen van een All on 4 gebitsprothese

1 min gelezen

De technieken voor het herstellen van een gebit zijn sterk verbeterd door de jaren heen. Het gebruik van een All on 4 gebitsprothese is hierbij een van de mogelijkheden die u heeft. Aan een All on 4 gebitsprothese zitten verschillende voordelen ten opzichte van conventionele mogelijkheden om een gebit te herstellen. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een klikgebit, zoals bij een All on 4, en een regulier kunstgebit. Een regulier kunstgebit ligt vaak los op uw kaak, waardoor deze tijdens het eten kan bewegen. Dit is bij een All on 4-constructie niet langer mogelijk. Het kunstgebit wordt namelijk aan vier implantaten bevestigd.

Naast de mogelijkheid om een All on 4-gebitsprothese te laten plaatsen, kunt u ook voor een constructie met een groter aantal implantaten kiezen. Het is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, welk model gebitsprothese het meest geschikt is.

Plaatsen van een All on 4 prothese

Voordat de gebitsprothese geplaatst kan worden, zullen er eerst vier implantaten in uw gebit worden geplaatst. De implantaten zijn vaak van titanium gemaakt, wat ervoor zorgt dat het kaakbot sneller aan de implantaten zal hechten. Zo bent u ervan verzekerd, dat de implantaten stevig blijven zitten. Er is niets vervelender dan een gebitsprothese, die tijdens het eten van een appel of stukje stokbrood, beweegt. Als de implantaten stevig vastzitten, zal hier de gebitsprothese aan bevestigd worden. Het kan noodzakelijk zijn om de gebitsprothese eens per jaar te laten controleren op beschadigingen. Laat u vooraf informeren over de mogelijkheden die u heeft.