Pospsych

Medische informatie online

Waarom een budget uitvaart?

3 min gelezen

Strikt genomen is iedere begrafenis of crematie natuurlijk een budget uitvaart – je hebt immers altijd te maken met een bepaald bedrag dat je hier aan wilt besteden. Er zit altijd een limiet aan de mogelijkheden, vaak vanwege het bedrag waarvoor iemand verzekerd is. Maar gaat het over een budget uitvaart, dan zullen de gedachten toch snel gaan naar een voordelige variant, een begrafenis of crematie met zo weinig mogelijk kosten. En dat is ook logisch, bij budgetteren gaat het immers altijd over ‘goed op de centen letten’. 

Waarom budget uitvaart?

Is het nu niet vreemd om juist bij het afscheid van dit leven sterk rekening te gaan houden met de kosten? Het is immers iets dat maar één keer gedaan wordt, moet je daar nu op bezuinigen? Niet iedereen zal dit willen, maar er zijn toch verschillende redenen waarom je voor een budget uitvaart zou willen kiezen:

  • de overledene vond het zonde om hier veel geld aan uit te geven
  • de overledene wilde graag dat het een eenvoudig afscheid zou worden
  • er zijn simpelweg te weinig financiële middelen voor een uitgebreider afscheid

De redenen kunnen dus divers zijn. Sommige mensen vinden het gewoon zonde van het geld om een dure kist aan te schaffen, omdat deze toch snel in de grond verdwijnt. Zij willen dat familie en vrienden afscheid kunnen nemen, maar verder willen ze het graag eenvoudig houden. Maar een budget uitvaart kan dus ook gekozen worden omdat er simpelweg niet voldoende middelen zijn. Bijvoorbeeld omdat er geen uitvaartverzekering afgesloten was of de hoogte van het verzekerde bedrag niet zo hoog was. Er zijn verschillende redenen te bedenken. Het maakt echter niet uit wat de reden precies is, wat belangrijk is is dat er op een waardige manier afscheid van iemand genomen kan worden en dat is ook met een budget uitvaart uitstekend mogelijk! Het is echt niet zo dat, omdat er minder geld in gestoken wordt, het afscheid niet waardig plaats kan vinden.

Welke uitvaartverzorger?

Er zijn in Nederland veel uitvaartverzorgers, de kans is groot dat je bij jou in de buurt al uit een tiental kunt kiezen. Maar je kunt niet bij veel van deze bedrijven terecht voor een budget uitvaart. Vaak zijn de prijzen behoorlijk hoog, zelfs bij de voordeligste pakketten die je kunt kiezen. Dat ligt anders als je kiest voor Uitvaartverzorging de Verbinding. Zij zetten namelijk volledig in op het verzorgen van een waardig afscheid tegen een zo scherp mogelijke prijs. Het maakt daarbij niet uit of jij een echte budget uitvaart wilt of dat je een uitgebreider afscheid wilt, zij proberen in alle gevallen de kosten zo laag mogelijk te houden. Uiteraard zonder dat de kwaliteit er onder te lijden heeft. Zij bieden verschillende standaardpakketten aan, die je eventueel naar wens iets aan kunt passen. Op hun website vind je alle mogelijkheden op een rijtje. Zij werken bovendien door heel Nederland, dus ook bij jou in de buurt. Wil jij graag een budget uitvaart, dan moet je zeker eens informeren naar de mogelijkheden die Uitvaartverzorging de Verbinding jou kan bieden!