Pospsych

Medische informatie online

Weer een mooie glimlach

2 min gelezen
facings

Je bent al jaren niet bij de tandarts geweest en helaas is dat te zien, je wordt steeds onzekerder en eten gaat ook niet zo makkelijk. Chips eten doet zeer, en je moet helemaal niet denken aan hard voedsel want dan heb je direct kiespijn. Misschien is het nu de tijd om de stoute schoenen aan te trekken, en te denken aan facings. Hierdoor zijn je beschadigde tanden direct niet meer zichtbaar en kun je weer lachen, of je nu verkleurde of een lelijk scheef gebit hebt dat maakt niet uit. 

facings

Weet je niet van facings zijn?

Vaak worden facings verward met kronen, een kroon vervangt een volledige tand en een facing is alleen een porseleinen schild om je tand heen. Je kunt zelf de kleur van je tanden kiezen, ook de vorm van je tanden kun je kiezen. Op deze manier heb je weer een perfect gebit en durf je weer overal met zelfvertrouwen naartoe te gaan. je hebt ook keuze voor het materiaal, composiet is voordeliger dan porselein. Echter gaat porselein wel een leven lang mee.

Geen lange wachtlijsten

Wil je een nieuw gebit dan zit je er ook niet op te wachten om weken of maanden op je afspraak te wachten, na de eerste afspraak krijg je een noodvoorziening zodat je niet zonder tanden naar huis gaat. Bij de tweede afspraak worden de facings die in het laboratorium op maat worden gemaakt los gepast, moet er nog iets aan veranderd worden dan is dit in de meeste gevallen binnen een uurtje verholpen. Passen de facings goed dan worden ze definitief geplaatst met een sterke lijm.