Pospsych

Medische informatie online

De rollator; een ware verbeteraar van levenskwaliteit

2 min gelezen
rollator

Ben jij iemand die de laatste jaren steeds meer moeite heeft gekregen met het lopen, eigenlijk zodanig dat je bijna altijd de ondersteuning van iemand nodig hebt? Dan is dat zonder meer een lastig fenomeen. Het is moeilijk te accepteren dat bepaalde dingen niet meer zo makkelijk gaan als voorheen. Toch is accepteren en de knop omzetten het beste wat je kunt doen. Het is namelijk de moeite waard! Een van de opties om jezelf weer wat mobieler te maken is de aanschaf van een rollator. Met een rollator wordt het lopen namelijk opeens weer een stuk gemakkelijker en comfortabeler. Bedenk je eens wat je dat aan voordelen biedt. Je kunt weer meer lopen en bewegen, waardoor je algehele gezondheid en bloedcirculatie weer verbeteren. Ook heb je met een rollator weer meer autonomie, iets dat de eigenwaarde erg vergroot. De levenskwaliteit gaat er dus simpelweg meteen door vooruit. Hieronder lees je hoe je een rollator veilig gebruikt en welke hoofdcategorieën rollators er zijn.

Comfortabel

Hoe gebruik je veilig een rollator?

Een rollator gebruiken is op zich niet moeilijk, maar er zijn wel een paar dingen om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk dat je de hoogte goed instelt. De handvatten dienen ongeveer op polshoogte te zitten. Zo niet, dan neem je een verkeerde en belastende houding aan. Tijdens het lopen blijf je vervolgens bij voorkeur tussen de handvatten gepositioneerd. Houd je even pauze, vergeet dan niet de parkeerrem in te schakelen. Laat je rollator tenslotte regelmatig controleren op eventuele gebreken.

Rollators voor buiten en binnen

Rollators voor binnen en voor buiten zijn gemakkelijk van elkaar te onderscheiden. De buitenexemplaren zijn namelijk een stuk steviger en breder dan de binnenvariant. En waar een buitenrollator meestal is uitgerust met een mandje en een zitje, daar vind je die bij binnenrollators niet. Deze zijn juist uitgerust met een dienblad.

Top kwaliteit