Pospsych

Medische informatie online

Dit zijn de meest populaire banen in de zorg

1 min gelezen

Werken in de zorg is een dankbaar beroep. In de zorg is op dit moment veel werk te vinden. Ondanks dat de economie door de huidige crisis is ingestort kun je nog altijd makkelijk aan een baan in de zorg komen. Dit komt omdat er op dit moment veel mensen nodig zijn. Van schoonmakers tot hartchirurgen er zijn veel banen beschikbaar. In dit artikel lees je welke banen op dit moment het populairst zijn.

De top 5

1: Verpleegkundige

Dit is een vrij algemeen beroep. Het houdt letterlijk in dat je zorg draagt over andere mensen. Je werkt bijvoorbeeld in het ziekenhuis waar je patiënten verzorgd tijdens hun verblijf.

2: Ambulancebroeder

Als ambulancebroeder rij je mee op de ambulance en verleen je eerste hulp bij ongevallen. Dit is ontzettend zwaar werk. Je moet hier stressbestendig voor zijn en snel kunnen schakelen.

3: Psycholoog

Een psycholoog behandelt mensen met mentale klachten. Mentale problemen kunnen variëren van slaapproblemen tot een bipolaire stoornis op dit moment staan er veel vacatures als psycholoog open.

4: Huisarts

Huisartsen zijn de zorgmedewerkers die we het meeste tegenkomen in het dagelijks leven. Huisartsen diagnostiseren vooral patiënten.

Interesse

Lijkt het je nou leuk om een baan in de zorg te nemen? Ga dan opzoek! Je vindt het makkelijkste een baan door vacature websites te raadplegen zoals bijvoorbeeld: psyjobs.be.