Pospsych

Medische informatie online

Divisun

2 min gelezen

Divisun is een medicijn dat vitamine D3 bevat. Daardoor is het in te zetten om te helpen bij de behandeling van vitamine D3-tekort bij volwassenen en jongvolwassenen, maar ook voor het gebruik bij de behandeling van problemen met de botten. In dat geval kan het ondersteunend werken bij andere middelen. In zulke gevallen is het van belang om te weten wanneer deze op de juiste wijze kunnen worden ingezet. Er zijn een aantal zaken waar rekening mee gehouden moet worden om optimale werking van de middelen te kunnen ervaren.

Hoe divisun bewaren?
Om divisun de optimale werking te laten houden is het van belang om een aantal zaken goed te verzorgen. Zo is het belangrijk om te zorgen dat de middelen op kamertemperatuur worden bewaard, maar dat deze niet warmer dan 30 graden Celsius kunnen worden. Let dus op met direct zonlicht. In dat opzicht is het ook goed om de middelen in de originele verpakking te bewaren. De medicijnen mogen niet vochtig worden of in aanraking met licht komen. Daarnaast geldt dat het belangrijk is dat ze buiten het bereik van kinderen blijven. Bewaar de medicijnen niet langer dan de uiterste houdbaarheidsdatum.

Hoe is divisun te gebruiken
Het gebruik van divisun kan enigszins variëren. Over het algemeen wordt aangeraden om 1 tablet per keer te gebruiken. Anderzijds is het wel toegestaan om er meer te nemen op een dag. De maximaal toegestane hoeveelheid op 1 dag is 5 tabletten. Wel goed om te weten is dat de tabletten ook gekauwd, gebroken of fijngemalen mogen worden voor deze worden ingeslikt. Hoewel het medicijn niet altijd gebruikt hoeft te worden, is het wel belangrijk om even met een arts te overleggen voordat er gestopt wordt wanneer deze plannen er zijn. Zo kan dit op een veilige manier worden gedaan.

Inhoud van de verpakking
Divisun komt in een blisterverpakking. Daarin kunnen 30, 60 of 90 tabletten zitten. In sommige gevallen wordt een flesverpakking aangeleverd. Hierin zijn 250 tabletten te vinden. De tabletten zijn witgeel van kleur bol aan beide zijden. Verder zijn de tabletten rond. In de doosverpakkingen is ook een bijsluiter te vinden.