Pospsych

Medische informatie online

Een borstvergroting: misschien wel de meest gewilde cosmetische ingreep

2 min gelezen
borstvergroting

De cosmetische of plastische chirurgie. Er zijn misschien wel meer mensen die overwegen hiervan gebruik te maken dan je denkt. Een van de ingrepen die het vaakst wordt overwogen is misschien wel de borstvergroting. Naar verluidt denkt een derde van de vrouwen wereldwijd hier weleens over na. Wat de redenen hiervoor zijn en, wat je er precies mee kunt bereiken wordt hieronder uiteengezet. Tenslotte gaan we nog in op een van de beste methoden om deze behandeling mee vorm te geven, namelijk zoutwaterprothesen.

Waarom een borstvergroting?

Veel dames die neigen een borstvergroting te laten uitvoeren doen dit omdat ze naar hun zin altijd al kleine borsten hebben gehad. Hier hoeft geen duidelijk aanwijsbare oorzaak voor te zijn, al kunnen bijvoorbeeld ongelukken, medisch leed en erfelijkheid een rol spelen. Verder zijn er vrouwen wier borsten kleiner zijn geworden na een of meerdere zwangerschappen en lactatieperioden. Wat je reden ook is, belangrijk is in ieder geval dat je de vergroting echt zelf wilt. Het moet dus geen uitvloeisel zijn van druk uit je omgeving of van de maatschappij. 

borstvergroting

Welke doelen kun je met deze ingreep verwezenlijken?

Met een borstvergroting kun je verschillende doelen verwezenlijken. Uiteraard is het vergroten van borsten het hoofddoel, maar dit is niet het enige. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om tegelijkertijd het geheel steviger te maken. Eveneens kan het zijn dat je borstel om welke reden dan ook niet (meer) symmetrisch zijn. Tijdens een borstvergrotingsoperatie kan dit hersteld worden.

Borsten vergroten met zoutwaterprothesen

Een van de manieren om een borstvergroting tot stand te laten komen is via zoutwaterprothesen. Een groot voordeel van deze strategie is dat de kans op kapselvorming kleiner is. Verder hoeft hiervoor een niet te grote incisie te worden gemaakt en weten zoutwaterprothesen röntgenstralen door te laten, iets wat in een later stadium in je leven belangrijk kan zijn.