Pospsych

Medische informatie online

Een natuurlijke pijnverlichting begint met Hennepolie

2 min gelezen

Hennepolie verwijst volledig naar de Cannabis sativa plant of hennepzaadolie, dit is olie wat alleen geperst is van zaden van de hennepplant. Er is zo goed als geen risico op intoxicatie door deze olie, omdat de samenstelling van deze olie afkomstig is van hennep stammen van dit graanproduct. De stammen van deze graansoort bevat minder van de psychoactieve stof THC, namelijk niet meer dan 0,3 procent. Verwar deze olie niet met CBD-olie, hier wordt namelijk de complete hennepplant in verwerkt, waardoor de olie een verhoogde hoeveelheid CBD (cannabidiol) en THC (tetrahydrocannabinol) bevat.

De olie wordt gewonnen uit de zaden van de Cannabis sativa-plant. Ondanks dat de werkzame samenstelling van de plant rijker is dan de zaden alleen, zijn nog steeds een bron van rijke voedingsstoffen zoals, vetzuren en antioxidanten. De olie in zijn geheel bevat veel plantaardige stoffen, die iedere doeltreffende verbinding aangaat en een remmende werking heeft op ontstekingen en andere gezondheidsproblemen.

Houd je huid gezond.

De olie uit deze hennepzaadjes bevat een rijke voedingsbron die vooral gunstig is voor de huid. Onze huid krijgt hierdoor de juiste voedingsstoffen, dit komt doordat de olie een grote hoeveelheid vitamines en vetzuren bevat, waardoor ze een goede remedie tegen puistjes en acne is. Door de weldadige aanwezigheid van vetzuren biedt deze olie een uitstekende verzorging aan de huid en is tegelijkertijd ontstekingsremmend, ze werkt als een antioxidant en helpt hierdoor veroudering tegen te gaan. Daarbij kan hennepzaadolie een zinvolle behandeling zijn tegen enkele huidproblemen, zoals eczeem, dermatitis, psoriasis, variceus eczeem, lichen planus en acne. De olie dankt zijn voordelen aan de rijke complexiteit van belangrijke vetten. Door het hoge vetzuurgehalte en omdat het polyfenolen bevat zorgt het voor een goede bescherming van de hersenen. Een van de vetzuren uit deze olie is alfa-linoleenzuur ‒ deze lijkt op visolie en lijnzaadolie ‒ wat het gevaar van cardiovasculaire aandoeningen doet inperken. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat hennepzaadolie van een betrouwbare leverancier komt, bestel daarom vandaag nog bij www.hennepolie.nl en wees verzekerd van goede natuurlijke kwaliteit.