Pospsych

Medische informatie online

Hoe kan ik cellulitis verhelpen?

2 min gelezen

Cellulitis een vrij veel voorkomende aandoening onder de Nederlandse en Belgische bevolking. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een bacteriële infectie, waarbij u last kunt krijgen van hoofdpijn, roodheid en zwellingen onder de huid. Bij een ernstige vorm van cellulitis kunt u ook te maken krijgen met koorts en een algeheel gevoel van malaise. In dit geval zult u op bed moeten blijven liggen om te herstellen. Over het algemeen ontstaat cellulitis op momenten dat uw weerstand verzwakt is. Denk bijvoorbeeld aan een stressvolle en drukke fase op uw werk, waarbij u over het algemeen minder slaap en minder beweging zal hebben. U afweersysteem is in dit geval niet instaat om de bacterie uit uw lichaam te verdrijven.

 

Antibioticakuur om cellulitis te verhelpen

 

Wanneer uw huisarts de diagnose cellulitis voor u stelt, kan de huisarts een antibioticakuur aan u voorschrijven. Deze antibioticakuur is vrij licht en zal niet heel lang duren, waardoor u zich al snel weer energieker zal voelen. Het is belangrijk dat u de antibioticakuur volledig afmaakt, om een nieuwe bacteriële infectie tegen te gaan. Een antibioticakuur is alleen op recept van een huisarts te verkrijgen bij cellulitis.

 

Naast het feit dat u cellulitis met een antibioticakuur kunt verhelpen, kunt u er op verschillende manieren aan bijdragen dat de kans op cellulitis sterk verminderd wordt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u ook in drukke periodes voldoende sport en gezond eet. Door gezond te eten krijgt uw lichaam alle benodigde bouwstoffen om een bacterie te verdrijven. Hierdoor zult u niet snel weer ziek worden!