Pospsych

Medische informatie online

Je mogelijkheden bij gebruik van een rollator aanbieding

2 min gelezen
rollator aanbieding

Het gebruik van een rollator aanbieding kan het overwegen waard zijn, wanneer je regelmatig een blokje om wandelt. Naarmate je ouder wordt groeit de kans op instabiliteit en het verlies van je balans tijdens de wandeling. Een rollator biedt je in zo’n geval de steun, die je nodig hebt om in beweging te blijven. Daarbij maakt dit hulpmiddel de wandeling comfortabeler! Kijk bijvoorbeeld eens naar het mandje waarvan veel van deze rollators voorzien zijn. Met een dergelijk mandje heb je altijd een plek om je boodschappen en bijvoorbeeld een losse tas in mee te nemen. Handig, want het voorkomt dat je ze aan de hand moet dragen.  

Licht materiaal

Verschillende opties bij een rollator aanbieding 

Een rollator aanbieding wordt vaak voor verschillende modellen rollators aangeboden. Kies hierbij allereerst tussen een model voor binnen en een model voor buiten. De rollators die vaak in huis gebruikt worden zijn doorgaans smaller. Hierdoor hebben ze een hele kleine draaicirkel, waarmee je eenvoudig langs deurposten en door kleine halletjes beweegt. Een rollator voor buiten is wat breder, omdat je hier wellicht af en toe op wilt kunnen zitten. Daarbij hebben deze rollators stevige wielen. Ze moeten bestand zijn tegen het vuil wat je onderweg tegenkomt.  

Inklapbaar

Opvouwbaar model voor in huis en onderweg 

Een opvouwbare rollator is niet alleen interessant wanneer je deze mee wilt kunnen nemen in een auto of het OV. Gebruik de rollator ook in huis! Door de rollator aan het eind van de dag op te vouwen en in de hoek van de hal te zetten, blijft je woning opgeruimd. Wellicht heb je de rollator lang niet altijd nodig, waardoor het vervelend is als deze voortdurend veel ruimte in beslag neemt in huis. De opvouwbare modellen worden aangeboden als standaardmodel en met een kruisframe. De modellen met kruisframe werken vaak het makkelijkst.