Pospsych

Medische informatie online

Voordelen ziekenhuisbevalling op een rijtje

2 min gelezen

Als er een kindje op komst is wil je niet alleen tijdens de zwangerschap maar ook tijdens de bevalling de beste zorg kunnen geven en zelf ook krijgen. In bepaalde gevallen is het beter om in het ziekenhuis te bevallen hoewel nog vrij veel vrouwen in Nederland kiezen voor een thuisbevalling. Er zijn wel voordelen ziekenhuisbevalling te noemen.

Medische achtergrond is belangrijk

Als je zwanger bent kom je onder controle van een verloskundige of gynaecoloog te staan. Als je een medische achtergrond hebt die aangeeft dat je beter in het ziekenhuis kunt bevallen (bijvoorbeeld omdat je bij een eerdere bevalling complicaties had of gewoon omdat het beter is voor je gezondheid en die van het kind) zal daar dan ook altijd voor gekozen worden.

Diverse manieren mogelijk in het ziekenhuis

Er zijn diverse manieren te noemen waarop je kunt bevallen. Als je ervoor kiest dit in een bad te doen is dat handiger in het ziekenhuis. Daar hebben ze altijd een dergelijk bad dat er speciaal voor bestemd is en hoef je thuis geen ruimte te maken als je een bad wilt huren.

Geen extra vervoer nodig en alles is aanwezig

Ben je al in het ziekenhuis op het moment dat je weeën hebt en de baby zich dus al aankondigt? Dan hoef je niet meer vervoerd te worden op een later tijdstip indien nodig. Als de baby er al bijna is en je onverhoopt toch nog naar het ziekenhuis vervoerd dient te worden is dat in een later stadium van de bevalling niet prettig en erg ongemakkelijk en pijnlijk voor de aanstaande moeder en loop je zelfs nog het risico dat je te laat arriveert. In het ziekenhuis beschikken ze over alle medische en specialistische hulp zodat je goed geholpen kunt worden.