Pospsych

Medische informatie online

Overhangende oogleden? De ooglidcorrectie kosten vallen mee!

3 min gelezen

Het komt vaak voor dat iemand last heeft van hangende oogleden. Dit wordt ook wel zware oogleden genoemd. Dit is helemaal niets iets waar je je voor hoeft te schamen, want je bent echt niet de enige die er last van heeft. Dit is gelukkig heel makkelijk om op te lossen met een ooglidcorrectie? Maar wat is een ooglidcorrectie precies en wat zijn de kosten ervan? Waar kun je een ooglidcorrectie kunnen laten doen? Op deze vragen krijg je op deze pagina het antwoord.

Wat is een hangend ooglid?

Wanneer er sprake is van een hangend ooglid, dan hangt het bovenooglid verder over het oog heen dan dat het normaal gesproken zou moeten doen. Hangende oogleden komen het meest voor bij oudere mensen. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Over het algemeen is dit heel normaal bij het ouderdomsproces, het heeft alles te maken met de huidveroudering. In dit proces verslappen de spieren en wordt de huid minder elastisch. Wanneer dit het geval is en je hebt last van hangende oogleden kun je last krijgen van hoofdpijn of een zwaar gevoel.

Wat kan er gedaan worden aan hangende oogleden?

De meest effectieve behandeling tegen hangende oogleden is het laten doen van een ooglidcorrectie. Een andere naam voor deze behandeling is een ooglift. Wanneer het vastgesteld is dat je last hebt van hangende oogleden dan kan een ooglidcorrectie de oplossing zijn.

Tijdens een ooglidcorrectie haalt de arts overtollig huid en vetweefsel boven het ooglid weg. Dit wordt onder verdoving gedaan. Er wordt onderhuids gehecht zodat je er van de buitenkant niets van zal zien.

Wat zijn de ooglidcorrectie kosten?

De Ooglidcorrectie kosten kunnen per kliniek verschillen. Het is mogelijk dat de kosten hiervan vergoed worden door de zorgverzekering. Maar dan moet er wel sprake zijn van ernstige problemen met het kijken, of het ooglid moet echt heel erg verslapt zijn. In deze gevallen is er geen eigen bijdrage nodig.

De meeste klinieken hebben een contract met verschillende zorgverleners. Hierbij is het belangrijk dat je er op let dat de zorgverlener waar jij bij aangesloten zit wel een contract heeft. Zonder dat contract zullen de kosten van de behandeling alsnog niet vergoed worden.

Waar kun je terecht voor het doen van een ooglidcorrectie?

Wanneer je een ooglidcorrectie wil laten doen kun je dit doen bij een ziekenhuis of een zelfstandig behandelcentrum als de sarasin clinic. Neem eens een kijkje op hun website https://sarasinclinic.com/ voor meer informatie over de mogelijkheden.

Als je een ooglidcorrectie wil laten doen heb je wel een doorverwijzing nodig van een arts. Zonder een doorverwijzing van een arts zul je geen vergoeding ontvangen van een verzekering. Mocht je de ooglidcorrectie willen doen uit cosmetisch oogpunt, dan heb je geen doorverwijzing nodig.

Een cosmetische ooglidcorrectie kun je gewoon zelf laten doen. Hiervoor kun je gewoon contact opnemen met een kliniek. Zij zullen dan samen met jou gaan kijken naar de mogelijkheden en samen met jou daar een begroting voor opstellen, zodat je weet waar je aan toe bent als je er aan begint.