Pospsych

Medische informatie online

Acupunctuur Alkmaar in een notendop

2 min gelezen

Wanneer je last hebt van allergieën, pijnklachten, mentale klachten of last hebt van aandoeningen zoals artrose dan kan acupunctuur Alkmaar de oplossing voor je zijn. Maar wat is acupunctuur eigenlijk precies? Waar komt het vandaan? En wat zijn de voordelen van acupunctuur? Daar willen we je in deze blog meer over vertellen, dus lees verder als jij in het kort alles wilt weten over acupunctuur Alkmaar!

Wat is acupunctuur Alkmaar?

Niet iedereen is bekend met acupunctuur, dus we willen je graag eerst in het kort uitleggen wat het precies is en waar het vandaan komt. Acupunctuur is onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde. Daar wordt het al duizenden jaren gebruikt als geneeswijze. De westerse wereld heeft het overgenomen en daarom hebben we nu ook acupunctuur Alkmaar! Bij acupunctuur worden er flinterdunne naaldjes op ons lichaam geplaatst op specifieke punten waar spieren en zenuwen liggen. De acupuncturist zorgt er door middel van naald stimulatie, oftewel het bewegen van de naalden, voor dat er natuurlijke stoffen zoals endorfine vrijkomen. Dit is een natuurlijke pijnstiller en daarom hebben veel mensen dus baat bij acupunctuur.

Het doel van de acupuncturist

Het doel van acupunctuur Alkmaar is om klachten te verminderen door op de juiste wijze de naaldjes te zetten en te bewegen. Vanzelfsprekend worden de naaldjes dus ook op verschillende plekken gezet afhankelijk van de klachten die jij ervaart. Voor elke klacht is namelijk een andere behandeling nodig om het optimale effect te garanderen. Om een goed resultaat te krijgen zal de acupuncturist daarom voorafgaand aan de behandeling met je in gesprek gaan over de klachten die je ervaart. Ook zal hij of zij vragen naar je levenswijze, gedrag en alles wat de acupuncturist belangrijk vindt om te weten voor hij of zij aan de behandeling begint. Dit is van belang, omdat iedere patiënt anders is en geen twee patiënten zijn hetzelfde. De praktijk acupunctuur Alkmaar wil dat jij met een optimaal resultaat naar huis gaat zodat jij je dagelijkse leven (bijna) klachtenvrij kunt leiden.

Groot voordeel van acupunctuur

Naast dat acupunctuur bij veel klachten een oplossing kan bieden zit er nog een groot voordeel aan acupunctuur Alkmaar. Het voordeel van acupunctuur is namelijk dat je nauwelijks bijwerkingen krijgt na de behandeling. Je hoeft dus niet bang te zijn voor negatieve gevolgen en dat geeft rust! Het is daarom ook zeker de moeite waard om acupunctuur eens te proberen, want je zult alleen positieve effecten ervaren. Een vermindering van je klachten zonder bijwerkingen, wie wil dat nou niet?

Uitzoeken van de juiste acupuncturist

Om een behandeling van acupunctuur Alkmaar optimaal te laten verlopen is het van belang om een goed gevoel te hebben bij de acupuncturist. Vraag dus eens rond aan andere mensen die gebruik maken van acupunctuur welke acupuncturist zij hebben. Ga anders goed in gesprek met verschillende acupuncturisten totdat je een goed gevoel bij hem of haar hebt. Zo komt het helemaal goed en kun jij met een gerust hart beginnen aan je behandelplan bij de acupunctuur Alkmaar!