Pospsych

Medische informatie online

Waarom heb ik een speciale gamestoel nodig?

2 min gelezen

Gamen is tegenwoordig voor veel jongeren meer dan een hobby, het is een ware passie. Misschien mogen we het zelfs wel een levensstijl noemen? Deze passie brengt echter wel met zich mee, dat gamers vele uren in een stoel doorbrengen. Een speciale gamestoel is dan ook geen overbodige luxe. Maar waarin onderscheidt een gamestoel zich van een gewone stoel of een gewone bureaustoel? Dat leggen we je hier graag uit! 

Wat is een gamestoel?

Gamen is ontzettend populair onder jongeren. Omdat zij nog in de groei zijn, is een goede houding tijdens die vele uren gamen extra belangrijk. Een verkeerde houding kan allerlei lichamelijke klachten met zich meebrengen, zoals rugpijn, nekpijn, schouderklachten en arm- en polsklachten. Om deze problemen te voorkomen, hebben experts speciale stoelen ontworpen door nauwkeurig te kijken naar wat gamers op dit gebied echt nodig hebben. Denk hierbij aan speciale onderdelen, zoals extra kussens op de juiste plekken en een goede neksteun. Dat is een stuk comfortabeler en beter voor je lichaam, dan onderuitgezakt op de bank hangen of op een harde stoel zitten.

Verschil tussen een bureaustoel en een gamestoel

Tijdens het gamen zitten jongeren urenlang voor een beeldscherm, datzelfde is toch ook van toepassing op mensen die op kantoor achter de computer werken? Toch zien we dat mensen in beide situaties andere noden hebben om lichamelijke klachten te voorkomen. Zo zien we dat voor het gamen een stoel met een kuipzitting en hogere zitting randen prettiger is. Dit is voor een ergonomische bureaustoel, minder praktisch. Deze moet meer beweging toelaten, vooral voor het bovenlichaam, om aangenaam te kunnen werken. Andere unieke kenmerken van gamestoelen zijn de hoofd- en lendekussens, die bovendien meestal afneembaar zijn. 

Waarom is een speciale stoel om te gamen een goed idee?

De games van tegenwoordig kunnen uren duren. Ook spelen veel jongeren online met anderen games. Uiteraard is het winnen van de game het hoogste doel. Daarvoor is het belangrijk om comfortabel te kunnen zitten, zodat niets je afleidt. Een gamestoel is om die reden een goed idee en ondertussen voor vele gamers een ware noodzaak! Bij het ontwerp van gamestoelen hebben de experts niet alleen oog voor de ergonomische voordelen, maar ook voor de beleving van de gamer. Een goede stoel zorgt ervoor dat je ook dankzij het ontwerp helemaal één wordt met het universum van de game die je speelt! 

Vergelijk meerdere gamestoelen

Hoewel gamestoelen speciaal zijn afgestemd op de behoeften van gamers, bestaan er wel verschillen tussen de vele modellen die er op de markt zijn. Bedenk daarom eerst wat voor jou echt belangrijk is aan een gamestoel. Welke klachten spelen op als je zit te gamen in je huidige stoel? Kan je rug wel wat meer ondersteuning gebruiken? Mis je een goede hoofdsteun? Welke eisen stel je aan de armleuningen? Door goed te letten op wat voor jou prettig is, kun je gemakkelijker de beste stoel kiezen om klachtenvrij en ontspannen te gamen!