Pospsych

Medische informatie online

De receptioniste geeft mensen een welkom gevoel

2 min gelezen

Als mensen bellen naar een bedrijf is de receptioniste waarschijnlijk degene die de telefoon aanneemt. Hoe hij of zij jou te woord staat is vaak bepalend voor jouw eerste indruk van een bedrijf. Wordt je vriendelijk en behulpzaam aangesproken? Een goede receptioniste zal je altijd een welkom gevoel geven en is daarom van cruciaal belang voor het bedrijfsimago.

 

Heb jij het in je om een goede receptioniste te worden?

Of jij geschikt bent voor een baan als secretaresse hangt voor een groot deel af van jouw persoonlijkheid. Je moet een hartelijk zijn en een open karakter hebben. Een flinke dosis spontaniteit en gezelligheid zal ook handig van pas komen. Daarnaast is het prettig als je aanleg hebt voor het uitvoeren van administratieve taken en je het werk zorgvuldig doet.

 

Wat leer je tijdens een opleiding receptioniste?

Tijdens de opleiding receptioniste leer je veel belangrijke vaardigheden die je nodig hebt om het werk van receptioniste goed uit te kunnen voeren. Omdat je het meeste toch leert door oefening zal je vooral veel praktijkervaring op moeten doen. Daarnaast is er veel aandacht voor het leren beheersen van de benodigde computerprogramma’s.

 

Een flexibele baan

Als receptioniste kun je kiezen voor zowel fulltime als parttime werk. Voor veel mensen is dit ook een belangrijk argument om te kiezen voor een opleiding tot receptioniste. Je kunt je baan immers goed combineren met je privéleven.

 

Doorleren voor een secretariële of administratieve baan

Als receptioniste heb je volop doorgroeimogelijkheden. Het werk van een receptioniste heeft veel overlap met de functies van secretaresse en administratief medewerker. Met enkele cursussen en aanvullende modules kun je al snel in een dergelijke functie aan de slag. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat je uitgekeken raakt op je werk.