Pospsych

Medische informatie online

Traumaverwerking, of posttraumatische stress-stoornis

2 min gelezen
Traumaverwerking

Dankzij de hulp van PSYTREC  heb ik de hulp gekregen voor traumaverwerking. Ptts ofwel posttraumatische stress-stoornis, is een probleem waar heel veel mensen tegen aan kunnen lopen. Eigenlijk verwacht je zoiets niet in jouw leven mee te maken. Maar soms kan je hier niet aan ontkomen. Helaas is mij dat ook overkomen en daarom kan ik dit hier vertellen. Eigenlijk was mijn trauma er langzaam ingeslopen. Het is dat een goede vriendin mij op de vingers tikte dat ik hete wat rustiger aan moest doen. 

Ik zelf had niet in de gaten dat mijn functioneren in de maatschappij niet goed meer was. Ook tegenover mijn familie, vrienden en collega’s kon ik niet normaal meer doen. Best wel raar om hiervoor door iemand anders op de vingers te worden getikt. Iets wat ikzelf niet eens in de gaten had.  Traumaverwerking

Traumaverwerking door middel van sporten

Op het moment dat ik totaal niet meer goed kon functioneren heb ik aan de bel getrokken. Via de huisarts ben ik bij PSYTREC  terecht gekomen. Deze behandeling bestaan uit combinatie van wetenschappelijk gefundeerde therapieën voor trauma-verwerking, die op elkaar zijn afgestemd. Voordeel is dat je hier niet één keer per week heen moet gaan, maar je een paar aaneengesloten dagen hiermee bezig bent.  Tijdens deze sessie kan je hier overnachten.

Al met al heb ik een intensieve training gehad, met een bijzonder goed resultaat. Mijn leven heeft weer kleur gekregen en daar ben ik enorm blij mee. Dankzij de goede begeleiding tijdens mijn traumaverwerking heb ik de draad weer op kunnen pakken.  Traumaverwerking